‘РЖАН ЛЕБ

Дали знаете ‘ржаниот леб е богат со

Магнезиум

и поради тоа го спречува високиот крвен притисок

Има 2 пати повеќе калиум отколку во белиот пченичен леб
Богат е со витамините Б1 и Б2

Само дел од причините зошто е здраво да се консумира ’ржаниот леб.